Inschrijfformulier open college

Het Supply Chain Planning College organiseert op donderdag 18 november het jaarlijkse Open College met als thema ‘Soepele ketens door slimme technologie’

Uitdagingen in de keten

Het besturen van supply chains is vandaag de dag geen sinecure. Onvoorspelbaarheid van aanvoerketens, schommelingen in de vraag, het belang van duurzaamheid, druk op de beschikbaarheid van arbeid, stijgende brandstofkosten en digitalisering zijn actuele thema’s die grote impact hebben op het inrichten van gestroomlijnde ketens. Meer dan ooit hebben we behoefte aan betrouwbare informatie en stuurmiddelen die ons helpen de supply chain op adequate wijze te regisseren en bijdragen aan beheersbaarheid, schaalbaarheid en wendbaarheid.

Inzet van nieuwe technologie

De tijd dat een keten zich liet besturen met een Excel-sheet is voor de meeste bedrijven voorbij. Het moet slimmer en sneller. Gelukkig zijn er steeds meer handige applicaties en komt er in hoog tempo nieuwe technologie beschikbaar die het verschil kan maken. Voor de moderne Supply Chain Manager hebben onderwerpen als Data Science, Artificial Intelligence waaronder Machine Learning, Advanced Algoritmes, Datadriven Decision Taking en Business Analytics steeds minder geheimen. Maar wat je nu precies met welke technologie kunt doen en welke randvoorwaarden gelden voor succesvolle toepassing ervan is een lastig te beantwoorden vraag.

Werkconferentie

Het Supply Chain Planning College – een samenwerking van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en SCEX – organiseert daarom op donderdag 18 november a.s. de werkconferentie ‘Soepele ketens door slimme technologie’. Hiervoor nodigen we (oud)studenten van het SCPC en deelnemers uit het bedrijfsleven uit. Tijdens dit event gaan we met 3 cases (zie bijlage voor de details) concrete antwoorden geven op de vraag hoe je nieuwe technologie kunt inzetten om jouw ketens te stroomlijnen en te optimaliseren. Na afloop heb je nieuwe ideeën en een beter beeld van de mogelijkheden ideeën hoe deze nieuwe technologieën in te kunnen zetten voor de vraagstukken in jouw organisatie. We heten je van harte welkom bij deze conferentie met volop ruimte voor interactie.

Programma

Het programma van ziet er als volgt uit:

17.00   Inloop en ontvangst
17.15   Inleiding ‘Versnelling door technologie’
17.30   Case ‘Optimalisatie logistiek concept Bakker.com’ door inzet van algoritmes
             Paul van de Berg – Supply Chain Manager Bakker International en Anko van Kreij –More Optimal
18.00   Maaltijd
18.30   Case ‘Bloedbeeld als hulpmiddel voor versnellen zorgketen door inzet van Machine Learning algoritmes
             Marcel Clerx – Directeur Gaston Medical
19.00   Case ‘Betrouwbaar voorspellen van broodverkopen’ door inzet van Artificial Intelligence
             Wouter Feil – Teamlead Advanced Analytics Dekamarkt en Dorthe van Waarden – principal MIcompany
19.30   Dessert en koffie
19.45   Paneldiscussie ‘Nieuwe technologie als doorbraak voor het optimaliseren van logistieke ketens’
20.15   Afsluiting en borrel

Een uitgebreide omschrijving van elke case vindt u hier: Omschrijving cases

Locatie en aanmelden

De werkconferentie vindt plaats bij de HAN in Nijmegen. Aanmelden voor deze werkconferentie kan tot vrijdag 12 november a.s.
Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging met alle details.

Behalve jouw enthousiasme zijn geen kosten verbonden aan deelname. Heb je nog vragen? Stuur een mail naar info@scex.nl en we helpen je verder.

SCHRIJF JE NU IN:
    Overtuigd? Of heeft u nog vragen waar we in geloven als ketenversnellers. In de nieuwsbrief krijgt u antwoorden en blikken we vooruit wat ons beweegt.

    In Suppleye vindt u alles over de laatste trends en ontwikkelingen in de vorm van artikelen, columns, handige checklists en nog veel meer. Welke categorie is voor u interessant? Als u niks wilt missen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn.

    Inschrijven