Hans de Wit

De opdrachten van SCEX kenmerken zich veelal door het feit dat ze complex zijn, dat er veel verschillende belangen een rol spelen en dat er een groot beroep wordt gedaan op het vermogen om snel tot verandering te komen. In dergelijke gevallen wordt er van ons gevraagd dat we weten om te gaan met de uitdagingen die hiermee gepaard gaan en sterker nog: dat wij een sturende rol spelen. Senioriteit is dan geboden en wij prijzen onszelf daarom gelukkig met het feit dat Hans de Wit deel uitmaakt van ons team.

Hans de Wit (1960) heeft een technische achtergrond en heeft 20 jaar gewerkt in senior managementfuncties bij internationaal opererende bedrijven in productie en logistiek. Daaronder onder meer Kodak, Asbo en Chemco. Sinds 2004 werkt Hans als zelfstandig ondernemer op freelancebasis als interim, project- en programmamanager en voert hij complexe en uitdagende opdrachten en projecten uit. Zo was hij bijvoorbeeld gedurende 1,5 jaar samen met Ruurd Jellema en Casper Jansen actief bij Lenta in St. Petersburg waar hij als programmamanager supply chain een belangrijke rol had bij het creëren van draagvlak en het realiseren van commitment van de organisatie bij de implementatie en uitrol van het Supply Chain Masterplan.

Hans kan worden gekenmerkt als ondernemend, pragmatisch en verbindend. Hij heeft veel ervaring opgedaan in projecten met veel verschillende belangen en een belangrijke rol voor change management. Hij is een manager met humor en flexibiliteit, maar volhardend in het bereiken van de gestelde doelen. Ervaren in logistieke en productie omgevingen met een achtergrond in productiemanagement. Hij leidt en bouwt teams met de focus op continu verbeteren.

Wij kenmerken Hans als leidend, communicerend, coachend, overtuigend, vertrouwen bouwend, en conflicten oplossend. Liever dan ellenlange sessie te houden over problemen richt hij zich op oplossingen. Door hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden weet hij tempo te maken en beweging te initiëren. Duidelijke plannen en concrete acties zijn voor hem de gewoonste zaak van de wereld.

Hans heeft een breed scala aan projecten en programma’s uitgevoerd bij o.a. Plantijn Casparie, Rensa Technischische Groothandel, HCM, DHL, Lenta (RU), Republic (UK), Blokker, USG, Ropeblock, Blokker Holding, Centric en Reesink Logistic Solutions.

Hans is gepassioneerd reiziger en samen met zijn gezin heeft hij voetafdrukken in bijna alle continenten achtergelaten. Hij voelt zich thuis in elke habitat: op een kameel in de woestijn van Marokko, op trektocht door de jungle van Borneo en recentelijk in een boot op de Senegal rivier. Daarnaast is hij een liefhebber van lekker eten en leest hij graag een goed boek.

Hans de Wit

Betrouwbaar
Gedreven
positief
Gestructureerd
Oplossingsgereicht

Hans heeft gewerkt of werkt voor:

Overtuigd? Of heeft u nog vragen waar we in geloven als ketenversnellers. In de nieuwsbrief krijgt u antwoorden en blikken we vooruit wat ons beweegt.

In Suppleye vindt u alles over de laatste trends en ontwikkelingen in de vorm van artikelen, columns, handige checklists en nog veel meer. Welke categorie is voor u interessant? Als u niks wilt missen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn.

Inschrijven