SameDay Bot van FedEx: de traplopende bezorgrobot

The Last Mile…. een grote uitdaging voor webwinkeliers, pakketbedrijven en bezorgdiensten. Bestellingen supersnel, duurzaam en betrouwbaar afleveren bij de consument. En met oog voor de bezorgkosten, want die rijzen de pan uit. Tal van bedrijven kondigen nieuwe bezorgconcepten aan of experimenteren daar zelfs al mee. Zo kwamen onder andere Domino’s, Segway en Amazon met vernieuwde concepten middels een robot. DHL stopte daarentegen met hun Postbot. Reden: te duur. SCEX houdt het met Channel Pi allemaal voor je in de gaten. Zo kondigde Fedex onlangs de SameDay Bot aan. Een bezorgrobot met 6 wielen die stoepranden en trappen beklimt en met een snelheid van 16 km/uur navigeert en obstakels ontwijkt. Zo denkt FedEx retailers te kunnen helpen met supersnelle leveringen vanuit winkels. Er wordt nu getest en later volgen pilots. Een videoimpressie van deze nieuwe toepassing zie je hier. Voor meer informatie, kijk op: https://thefuturefedex.com.

 

sameday-bot-fedex-playbutton

Gerelateerde blogs

Bekijk alle blogs

Overtuigd? Of heeft u nog vragen waar we in geloven als ketenversnellers. In de nieuwsbrief krijgt u antwoorden en blikken we vooruit wat ons beweegt.

In Suppleye vindt u alles over de laatste trends en ontwikkelingen in de vorm van artikelen, columns, handige checklists en nog veel meer. Welke categorie is voor u interessant? Als u niks wilt missen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn.

Inschrijven