SCEX ondersteunt Rituals bij ontwikkeling supply chain

In de logistieke keten van Rituals zijn schaalbaarheid, wendbaarheid en flexibiliteit sleutelwoorden. SCEX ondersteunt Rituals bij het oplossen van een aantal van de supply chain vraagstukken en we zijn er stiekem best wel een beetje trots op dat we deze rol voor ze mogen vervullen.

Interessante uitdagingen in de supply chain

Dat Rituals een zeer succesvolle retailer is, is bij veel mensen wel bekend. In hoog tempo worden nieuwe winkels geopend, nieuwe markten betreden en nieuwe producten geïntroduceerd. Innovatie, groei & ondernemerschap staan hoog in het vaandel bij Rituals en dat stelt de supply chain voor interessante uitdagingen.

Succesvolle, gemechaniseerde oplossing Rituals B2C

Zonder succes is dat gelukkig niet. Onlangs werd bij Arvato Supply Chain Solutions in Gennep een nieuw B2C DC voor Rituals in gebruik genomen. Dit DC is in belangrijke mate gemechaniseerd met o.a. een van de grotere AutoStore opslagsystemen van Europa en een automatisch dozenopzet en -sluitsysteem. De AutoStore heeft een opslagcapaciteit van 30.000 bins, met 36 robots en is ontworpen om de online groei van Rituals te faciliteren. Het ontwerp, waarin de opslag van gevaarlijke stoffen in het volledig geautomatiseerde systeem is geïntegreerd, is uniek in de wereld.

SCEX ondersteunt Rituals

SCEX heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van dit concept. Samen met engineers en logistieke specialisten van Arvato en Rituals hebben we in het afgelopen jaar gewerkt aan een passende oplossing, die voldoende schaalbaarheid en flexibiliteit biedt en er tegelijkertijd voor zorgt dat de logistieke kosten voor Rituals op een concurrerend niveau blijven. Onze rol bestond naast engineering en projectmanagement ook uit het begeleiden van de contractonderhandelingen tussen Arvato en Rituals. En als klap op de vuurpijl mochten we ook meewerken aan de organisatie van de officiële opening van het DC.

Met dit hypermoderne DC is Rituals klaar voor de online toekomst. Fijn dat we daaraan onze bijdrage konden leveren en dat alle partijen hun waardering hebben uitgesproken voor de kennis en expertise die we hebben ingebracht.

Fulfilmentvraagstukken?

Voor veel bedrijven is het vormgeven van de logistieke organisatie en operatie voor online business een complexe aangelegenheid. Hoe ziet de optimale keten eruit? Hoe richt je zo’n online DC – ook wel fulfilment center genoemd – adequaat in? Hoe zou het ICT-landschap er idealiter uit moeten zien? Wat is een goed WMS voor een online DC? Welke verpakkingsmaterialen moet je kiezen? Hoe richt het retourproces efficiënt in? En veel meer van dat soort uitdagende vragen.

SCEX levert tal van retailers en handelsbedrijven denk- en daadkracht om hun fulfilmentvraagstukken op te lossen. Vraagstukken rondom o.a. OMS (Order Management Systemen), WMS, lay-out en inrichting van DC’s, mechanisatie & robotisering, verpakkingsmaterialen en masterdata.

Wil je meer weten hoe we dat aanpakken? Neem gerust contact op voor een kop koffie.

 

Casper en Ruurd bij Rituals

Gerelateerde blogs

Bekijk alle blogs