Traineeship masterclasses voor supply chain planners van start

Vijf kersverse bachelors Supply Chain Planning van de Hogeschool Arnhem – Nijmegen begonnen vorige week aan de eerste van tien terugkomdagen. Tijdens deze traineeship masterclasses gaan ze aan de slag in de interactieve workshops ‘Onderhandelen’ en ‘Ordermanagement’. Daarnaast wisselen ze eerste werkervaringen uit en verkennen gemeenschappelijke leermomenten.

Programma traineeship masterclasses

Voor de andere terugkomdagen staan onder meer gastcolleges over forecasting, voorraadbeheer en datakennis op het programma. Verder wordt ingezoomd op procesoptimalisatie en verandermanagement en ook ‘soft skills’, zoals conflicthantering en het geven van presentaties, ontbreken niet.  SCEX is verantwoordelijk voor inhoud en voor de uitvoering van de terugkomdagen.

Samen met je coach doelen behalen

Na hun afstudeeropdracht gingen vier van de terugkomers direct als supply chain planner aan de slag bij het bedrijf waar ze hun afstudeeropdracht uitvoerden. Op deze manier valt hun traineeschap perfect samen met de doelstellingen van het SCPC. Deze zijn drieledig: 1: ervaring opdoen op de werkvloer 2: leren in de praktijk en 3: een leuke baan bemachtigen bij een vooraanstaand bedrijf in de logistieke sector. Dit hoeven de trainees beslist niet allemaal op eigen kracht te doen. Gedurende het hele traject worden zij begeleid door een SCEX-coach. Bij hen kunnen zij terecht met praktische vragen, actuele uitdagingen en verdere stappen in hun loopbaanbegeleiding.

Samenwerking HAN en SCEX

Het Supply Chain Planning College is een initiatief van HAN en SCEX. HAN verzorgt de minor en de afstudeeropdracht. SCEX stelt het traineeship programma samen, koppelt logistieke bedrijven aan fris talent en begeleidt de trainees.

Met SCEX helpen we opdrachtgevers vanuit een holistische visie om anders te leren kijken, de juiste structuur neer te zetten, de eenheid te vergroten, over de grenzen van de eigen afdelingen heen te gaan en zo de ideale randvoorwaarden voor wendbaarheid te realiseren.

Ook sparren met SCEX over de wendbaarheid van uw organisatie? Neem dan contact op via info@scex.nl of het contactformulier onder aan deze pagina. Vaker verslag van de werkvloer horen van SCEX? Volg ons dan op Linkedin.

 

SCEX-masterclass

Gerelateerde blogs

Bekijk alle blogs

Overtuigd? Of heeft u nog vragen waar we in geloven als ketenversnellers. In de nieuwsbrief krijgt u antwoorden en blikken we vooruit wat ons beweegt.

In Suppleye vindt u alles over de laatste trends en ontwikkelingen in de vorm van artikelen, columns, handige checklists en nog veel meer. Welke categorie is voor u interessant? Als u niks wilt missen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn.

Inschrijven