Supply Chain Planning College vol op stoom

Het Supply Chain Planning College – een initiatief van SCEX en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen – staat niet stil: de studenten die vorig jaar zijn afgestudeerd zijn inmiddels hard aan het werk in de supply chain, krijgen daarbij coaching van SCEX en nemen deel aan een serie van masterclasses. De huidige lichting studenten is aan het afstuderen en rond de zomervakantie gaan deze mannen hun opleiding afronden om te gaan werken. En ondertussen zijn we druk met de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Er hebben zich maar liefst 23 studenten aangemeld voor het SCPC 2020 – 2021!

Het SCPC in crisistijden
De lente is begonnen en we hebben als gevolg van de Coronacrisis te maken met ongebruikelijke uitdagingen. Voor het SCPC betekent dit voor de studenten die afgelopen jaar zijn afgestudeerd en dus inmiddels aan het werk zijn dat zij volop worden geconfronteerd met de gevolgen van de crisis voor hun werk. Nooit was het maken van een betrouwbare forecast en het managen van de voorraad zo ingewikkeld als nu. Een rondje langs de velden leert dat de voor iedereen geldt dat het erg lastig is om de logistieke keten goed te organiseren en om alle goederen op tijd bij de klant te krijgen.

De resterende masterclasses met colleges en workshops over onder andere data science, projectmanagement, procesoptimalisatie en verandermanagement zullen deels online plaatsvinden en deels opnieuw ingepland worden.

Voor de SCPC-ers die deelnemen aan het traineeship geldt dat we inmiddels het merendeel van het masterclassprogramma achter de rug hebben. In dit programma komen de trainees elke vier weken bijeen voor een intensieve trainingsdag rond actuele onderwerpen en thema’s uit het werk in de supply chain. De resterende masterclasses met colleges en workshops over onder andere data science, projectmanagement, procesoptimalisatie en verandermanagement zullen deels online plaatsvinden en deels opnieuw ingepland worden. Ook de begeleiding op de werkvloer door SCPC-coaches vindt nu telefonisch en digitaal plaats en gaat pas weer face-to-face plaatsvinden als het Covid19-virus onder controle is.

Afstuderen
De studenten van de lichting 2019-2020 hebben in februari van dit jaar met succes en goede resultaten hun Minor Supply Chain Planning afgerond. Zij zijn nu aan het afstuderen bij bedrijven als Footlocker, Holland Pharma, Nouryon, Tanatex, Intersnack en Arvato. Mooie namen en we zijn als SCPC erg blij dat deze bedrijven hun medewerking verlenen aan het SCPC.

Rond de zomer moeten alle afstudeeropdrachten worden afgerond en wordt deze ‘proeve van bekwaamheid’ afgerond met de presentatie van de onderzoeksresultaten en de verdediging van de scripties. De studenten gaan daarna aan de slag in de beroepspraktijk en kunnen dan ook weer gaan deelnemen aan het traineeprogramma wat inhoudt dat ze 1-op-1 begeleiding krijgen van een ervaren coach van SCEX. Daar kunnen ze terecht met al hun inhoudelijke vragen en treffen ze een klankbord die met een onbevooroordeelde, maar ook kritische blik met hen meedenkt. Dit traineership bestaat verder een serie van masterclasses rond actuele bedrijfskundige vraagstukken. Zowel de kenniscomponent als vaardigheidsthema’s komen daarbij aan bod.

Nieuw is dat de masterclasses opengesteld worden voor deelnemers buiten het SCPC. Interessant voor zowel startende supply chain professionals die zich extra (snel) willen ontwikkelen als voor ervaren rotten die hun supply chain kennis willen opfrissen en/of hun vaardigheden willen verbeteren.

Masterclasses voor iedereen toegankelijk
Nieuw is dat de masterclasses opengesteld worden voor deelnemers buiten het SCPC. Interessant voor zowel startende supply chain professionals die zich extra (snel) willen ontwikkelen als voor ervaren rotten die hun supply chain kennis willen opfrissen en/of hun vaardigheden willen verbeteren. Denk aan kennisthema’s als Ordermanagement, Forecasting, Voorraadbeheer en Procesoptimalisatie en aan workshops rond vaardigheden als projectmanagement conflicthantering, onderhandelen, verandermanagement en maken van analyses en rapportages. Het is zowel mogelijk om aan het volledige programma deel te nemen als om losse masterclasses te volgen.

In onze brochure lees je er meer over: klik hier

Recordaantal inschrijvingen 2020 – 2021
Dit voorjaar is de inschrijving voor de 3e jaargang van de SCPC minor geopend. Een recordaantal van 23 studenten heeft zich ondertussen al ingeschreven. Daarbij voor het eerst ook studenten van andere opleidingen binnen de HAN en van studenten Logistics Management van andere hogescholen. Een prima ontwikkeling wat ons betreft. En waar de eerste twee lichtingen rond de 10 studenten kenden, gaan we nu dus ruim verdubbelen. Mooie uitdaging ook voor ons.

Wil je ons helpen door een college te geven, een excursie te organiseren of heb je wellicht een mooie adviesopdracht in de vorm van een supply chain planningsvraagstuk op de plank liggen?

Wat blijft is dat ook deze nieuwe lichting studenten tijdens de minor de fijne kneepjes van het boeiende vakgebied Supply Chain Planning zal worden bijgebracht. Dat doen we onder meer door middel van (gast)colleges, business games, excursies en een consultancy-opdracht bij een ‘echt’ bedrijf. Wil je ons helpen door een college te geven, een excursie te organiseren of heb je wellicht een mooie adviesopdracht in de vorm van een supply chain planningsvraagstuk op de plank liggen? We horen het heel graag. Neem dan voor meer informatie contact op met SCPC opleidingscoördinator Guus (guus@scpc.nl).

SCPC masterclass

Gerelateerde blogs

Bekijk alle blogs

Overtuigd? Of heeft u nog vragen waar we in geloven als ketenversnellers. In de nieuwsbrief krijgt u antwoorden en blikken we vooruit wat ons beweegt.

In Suppleye vindt u alles over de laatste trends en ontwikkelingen in de vorm van artikelen, columns, handige checklists en nog veel meer. Welke categorie is voor u interessant? Als u niks wilt missen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn.

Inschrijven