Van de werkvloer: Tinus & Willem eten Onwijs Lekker Ijs

Bestaan er gezonde ijsjes? Ja, die bestaan! Wie wil weten hoe die smaken, moet maar eens likken aan een van de ijslollies van Onwijs Lekker IJs. Die zitten vol vers fruit, groente en andere gezonde ingrediënten. 100% biologisch. Dus geen stoffen die er niet in thuishoren. Wat wil je nog meer. Heerlijk ijs! Zo stelden de mannen van SCEX begin dit jaar al vast. Maar ijs maken en ijs verkopen zijn twee verschillende dingen. De gestage uitbreiding van het assortiment en de klantenkring van Onwijs Lekker IJs brengen dan ook de nodige hoofdbrekens met zich mee.

OLIJ is een jong en relatief klein bedrijf dat kampt met dezelfde problemen als veel grotere bedrijven in de voedselsector. Zo werkt OLIJ nu al met een groot aantal verkoop- en distributiekanalen. En dat netwerk dijt onstuimig uit. Nieuwe klanten. Nieuwe ijsjes. Fijn voor een startend bedrijf. Alleen, die groei maakt het runnen van het bedrijf er niet makkelijker op.

Zo is eigenaar en meester – ijsmaker Matthijs steeds meer tijd kwijt aan het plannen en draaiende houden van de operationele tak van zijn onderneming. Terwijl hij liever iedere minuut steekt in het profileren van zijn merk door nieuwe, verrassende ijssmaken te ontwikkelen en met zijn optredens als ijsprofessor op evenementen en het geven van workshops zijn marktpositie versterkt.

Voor het optimaliseren en professionaliseren van zijn bedrijfsprocessen heeft Matthijs de hulp ingeroepen van SCEX. Eén onze goede voornemens is immers het ondersteunen van jonge bedrijven bij het waarmaken van hun ambities. Omdat er logischerwijs bij zo’n jong bedrijf geen tonnen budget beschikbaar zijn om kostbare software te implementeren, zetten we dezelfde expertise in die we bij grotere bedrijven in praktijk brengen. Dat begint met het goed inrichten en stroomlijnen van de basisprocessen. De komende weken gaan we actief aan de slag met forecasting, voorraadbeheer, inkoopadviezen, vereenvoudiging van de inkoopadministratie en productieplanning. Vervolgens worden de diverse procesonderdelen zoveel als mogelijk onder gebracht in pragmatisme en betaalbare software oplossingen en richten we deze zelf in. Zo worden voorheen handmatige taken slim geautomatiseerd, kan Matthijs met een druk op de knop altijd en overal zijn cijfers inzien via een KPI-dashboard, krijgt hij een melding wanneer er actie benodigd is en kan hij data vanaf diverse (mobiele) devices invoeren. En zo zorgt SCEX ervoor dat Matthijs bij het verkopen en distribueren van zijn heerlijke ijsjes niet van een koude kermis thuiskomt.

Onwijs Lekker Ijs SCEX

Gerelateerde blogs

Bekijk alle blogs