sllshoes

Allshoes over SCEX: deskundig, laagdrempelig & praktisch

Na een misgelopen WMS implementatie, begon het logistieke proces van Allshoes te haperen. Namens SCEX hielpen Casper & Willem het bedrijf om alles weer op de rit te krijgen. Dat niet alleen, ze voerden ook vernieuwingen door, waar nu nog steeds dankbaar gebruik van wordt gemaakt. Een fijne samenwerking, aldus Managing Director Michiel van Kempen.

Wij hebben de mannen van SCEX leren kennen toen we in het voorjaar van 2017 te maken kregen met verstoringen in ons logistieke proces als gevolg van een niet geslaagde implementatie van een WMS. We hadden destijds behoorlijke uitdagingen om alle orders goed te verwerken en de bestellingen tijdig de deur uit te krijgen. SCEX heeft ons toen allereerst geholpen om snel verbeteringen te realiseren zodat het proces weer op gang kwam en we de opgelopen achterstanden snel konden inlopen. Binnen een paar weken zagen we al verbetering en ik moet zeggen dat ik als Managing Director erg blij was om onze klanten te kunnen vertellen dat we weer terug ‘in controle’ waren. Daarna zijn we samen met Casper en Willem aan de slag gegaan om knelpunten in kaart te brengen en die stapsgewijs en gestructureerd op te lossen. Steeds in nauwe samenwerking met onze mensen op de werkvloer. Dat is ook wel mooi aan die mannen van SCEX. Geen hoogdravend gedoe, maar heel praktisch en to-the-point. Ze hebben ook allemaal handige lijstjes waarmee ze de acties en issues vastleggen bijvoorbeeld. Ik dacht eerst ‘is dat allemaal nodig?’, maar je merkt gaandeweg dat het eigenlijk best lekker werkt met zo’n projectstructuur.

“Binnen een paar weken zagen we al verbetering en ik moet zeggen dat ik als Managing Director erg blij was om onze klanten te kunnen vertellen dat we weer terug ‘in controle’ waren.”

In loop van het project hebben we samen een hoop veranderingen doorgevoerd. We hebben een uitvoerige procesbeschrijving op poten gezet om een betere basis te hebben. Vervolgens onze werktijden aangepast, de organisatie opnieuw vorm gegeven en het magazijn opnieuw ingedeeld. SCEX is onze mensen gaan trainen en hebben een set van logistieke KPI’s ingevoerd. Ook zijn we aan de slag gegaan met forecasting en voorraadbeheer en met het slimmer balanceren van de inkomende orderstroom. Omdat ons bedrijf hard groeit hebben we uiteindelijk samen met SCEX ook plannen voor de toekomst uitgewerkt. Ze hebben voor ons in dat kader een scenariostudie gemaakt en daarmee zijn we nu heel concreet aan de slag. Want die groei bij ons, die houdt maar niet op kan ik met trots zeggen.

michiel van KempenIk ben ervan overtuigd dat we met SCEX prima samenwerkingspartner hebben gevonden voor onze vraagstukken rond logistiek en supply chain. Het zijn gewoon handige en laagdrempelige kerels die weten waar ze het over hebben. En toen we afgelopen zomer bij ze op bezoek waren tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten hebben we gezien dat ze ook mooie feestjes kunnen organiseren. Tinus, Willem en Casper hebben daar een puik evenement neergezet en met mijn achtergrond in de horeca kon ik wel zien dat ook daar goed over nagedacht was. Kortom, bij Allshoes zijn we hartstikke tevreden over ze en we zijn blij dat we ze destijds naar binnen hebben gehaald.

Michiel van Kempen
Managing Director Allshoes Benelux b.v. (onderdeel van Bunzl)

sllshoes

Gerelateerde blogs

Bekijk alle blogs