Transformatieprogramma’s

Transformatie: iedereen heeft het erover en als je er niet aan meedoet, lijk je iets te missen. Iets dat erg belangrijk is… of misschien zelfs wel essentieel om als bedrijf succesvol te zijn. Waar we aan denken bij transformatie zijn woorden als herschepping, hervorming, wending, verandering van vorm en wijziging.

Transformatieprogramma’s voor ondernemers

Het transformeren van je business gaat dus over het voortdurend herijken van de koers en – afhankelijk van de omstandigheden en ontwikkelingen – jezelf als het ware opnieuw uitvinden. Vaak in kleine stappen en soms in grote.

Bij SCEX hebben we veel ervaring met het ondersteunen van bedrijven bij hun transformatieproces. Soms zijn dat complete programma’s met een langere doorlooptijd, maar compacte transformatieprogramma’s van enkele maanden kennen we ook. De rode draad is altijd een mix van onder meer colleges, masterclasses, business games, casuïstiek en bezoeken aan andere bedrijven. Samengesteld op basis van concrete voorbeelden uit de praktijk, interactief, herkenbaar en met een gezonde dosis ‘fun’. En waar nodig halen we er specialisten bij, dat speekt voor zich. Inhoud leggen we bijvoorbeeld vast in slidedecks, whitepapers, syllabi en een enkele keer zelfs in een boek.

Voorbeelden:

  • Voor meerdere retailers hebben we zogenaamde Supply Chain Transformatieprogramma’s ontwikkeld en uitgevoerd waarbij traditionele aanbodgestuurde ketens moesten worden omgebouwd naar op de klantvraag gebaseerde supply chains;
  • Voor een aantal productiebedrijven hebben we ludieke LEAN-programma’s opgezet en uitgevoerd;
  • Voor een toonaangevende technische groothandel hebben we voor alle leidinggevenden een programma rond continu verbeteren samengesteld en in de praktijk gebracht

Diverse branches

We hebben in onze programma’s onder andere tango-orkesten, zwembaden, cabaretiers, puzzels, koffers vol LEGO, trendwatchers, broodtrommels, drinkbekers, ballonnen, stoepkrijt, snoep, golfballen en kilometers touw ingezet.

Transformeren met SCEX

Bent je op zoek naar inspiratie en ondersteuning voor de transformatie van jouw bedrijf? Dan ben je bij SCEX aan het goede adres.

Klanten waar wij een Transformatieprogramma hebben vormgegeven

Laatste blogs

Bekijk alle blogs