Ons gereedschap

Zakelijke tools

SCEX beschikt over een goed gevulde gereedschapskist met slimme hulpmiddelen en praktische tools. Deze hebben hun waarde inmiddels bewezen, maar vanzelfsprekend passen we ze nog voortdurend aan: we leren elke dag! Bij de uitvoering van onze opdrachten maken we zoveel mogelijk gebruik van deze standaard gereedschappen, met als voordeel dat we snel aan de slag kunnen en dat onze opdrachtgevers profiteren van een aanpak die bewezen succesvol is.

Een Quick Scan

Een van onze tools is de Quick Scan die we inzetten bij de aanvang van een opdracht. Afhankelijk van de problematiek en het type bedrijf hanteren we verschillende varianten. Alle scans hebben een vaste methodiek en zijn in feite een mix van data-analyse, observaties en interviews. We stellen veel vragen, verzamelen informatie en komen vervolgens tot een inventarisatie en analyse van belangrijke bottlenecks en verbeterpunten. Dat vormt de basis voor de vervolgstappen.

WMS implementatie

Het vergroten van de effectiviteit van WMS-pakketten is een van onze specialisaties. Veel bedrijven halen namelijk niet het maximale uit het WMS terwijl er toch vaak veel geld en tijd in is gestoken om zo’n WMS te implementeren. SCEX ondersteunt bij het selecteren en implementeren van WMS en bij het optimaliseren ervan. Aan de hand van onze checklist kunnen we u heel snel vertellen hoe u meer rendement uit uw software kunt halen.

De optimale inrichting van een magazijn is afhankelijk van tal van factoren. SCEX adviseert bij het opzetten van nieuwe magazijnen en bij het optimaliseren van bestaande magazijnen. We ontwikkelden daarvoor een standaard template waarin we alle relevante parameters invullen. Zo komen we snel tot een eerste concept dat we daarna in nauwe afstemming met de opdrachtgever verder finetunen.

Supply chain optimalisatie

De supply chain stopt niet als de goederen gelost zijn in het filiaal van een retailer. SCEX optimaliseert de supply chain tot in de winkel. We bezoeken de winkels, analyseren processen, komen met praktische verbeterpunten en ondersteunen bij de implementatie.

Klanten waar wij Ons Gereedschap hebben ingezet

Laatste blogs

Bekijk alle blogs

Overtuigd? Of heeft u nog vragen waar we in geloven als ketenversnellers. In de nieuwsbrief krijgt u antwoorden en blikken we vooruit wat ons beweegt.

In Suppleye vindt u alles over de laatste trends en ontwikkelingen in de vorm van artikelen, columns, handige checklists en nog veel meer. Welke categorie is voor u interessant? Als u niks wilt missen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn.

Inschrijven