Advies & implementatie

Halen we het optimale resultaat uit onze logistieke operatie? Is onze supply chain wendbaar genoeg? Werkt onze inkoopstrategie nog wel?

Logistieke vraagstukken

SCEX kan helpen om de juiste antwoorden te formuleren op dit soort complexe vraagstukken. We hebben bij grote en bij kleinere bedrijven op directieniveau meegedacht. Over strategische vraagstukken die richtinggevend zijn voor de lange termijn en grote invloed hebben op de inrichting van ketens, organisaties en afdelingen.

Tactische en operationele ondersteuning

Maar ook bij vraagstukken van meer tactische en operationele aard zijn we je graag van dienst. Ondersteuning bij het selecteren van een automatiseringsoplossing, het inrichten van uw warehouse, de voorbereiding op de implementatie van een planningstool of ondersteuning bij het vergroten van de effectiviteit van de ERP: we draaien onze hand er niet voor om en ondersteunen je met pragmatische adviezen die hun werking hebben bewezen.

Een Quick Scan

Onze inzet start in veel gevallen met een korte inventarisatie en analyse van de situatie en problematiek: een Quick Scan. Aan de hand van een vaste methodiek kijken we mee in organisatie en operatie, verzamelen en analyseren we data en praten we met medewerkers, management, directie en belangrijke stakeholders. We stellen dus vooral veel vragen. Omdat we nieuwsgierig zijn, maar ook omdat we de essentie willen vatten: waar zit de kern van de problematiek? Die moeten we aanpakken, anders blijft het bij pleisters plakken.

De (quick) wins

Op basis van de uitkomsten van de Quick Scan komen we tot een uitwerking van de belangrijkste knelpunten. Met behulp van een effectiviteitsmatrix stellen vervolgens direct een concrete lijst van verbeteracties op waarbij we het laagst hangende fruit natuurlijk het eerst plukken. Oftewel: we bepalen samen met jou de quick wins en gaan daarna direct aan de slag met het realiseren van concrete verbeteringen.

Klanten die wij voorzien hebben van advies

Laatste blogs

Bekijk alle blogs

Overtuigd? Of heeft u nog vragen waar we in geloven als ketenversnellers. In de nieuwsbrief krijgt u antwoorden en blikken we vooruit wat ons beweegt.

In Suppleye vindt u alles over de laatste trends en ontwikkelingen in de vorm van artikelen, columns, handige checklists en nog veel meer. Welke categorie is voor u interessant? Als u niks wilt missen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn.

Inschrijven