Supply Chain Planning College

Planner gezocht!

Supply Chain Planner, Masterplanner, Demandplanner, Ketenplanner, Supply & Demand Planner….verschillende benaming voor functies met als belangrijke taken het managen van de voorraad, werken aan een betrouwbare forecast en het opstellen en realiseren van bestelplannen. Bij veel bedrijven die hun voorraad besturen met een planningsafdeling weten ze ondertussen hoe belangrijk het is om goede planners te hebben. En ook hoe moeilijk het is om ze te vinden. Niet zonder reden zijn er vandaag de dag duizenden vacatures voor planners te vinden.

Supply Chain Planning College

We krijgen van veel opdrachtgevers de vraag of we planners kunnen leveren en dat heeft ons ertoe gebracht om samen met de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) het Supply Chain Planning College (SCPC) te starten. Het SCPC stoomt jonge, talentvolle logistici (HBO-niveau, studie Logistiek Management) klaar voor de rol van supply chain planner. Samen met de HAN ontwikkelden we de minor Supply Chain Planning. Toegespitst op de rol van planner in productie- en handelsbedrijven, bij retailers en E-commerce bedrijven. Naast kennisoverdracht en toepassing daarvan besteden we veel aandacht aan ontwikkeling van praktische vaardigheden.

Het SCPC werkt nauw samen met het bedrijfsleven. Casuïstiek van partners uit het bedrijfsleven is belangrijke input tijdens de minor.

Getalenteerde studenten met ambitie en gedrevenheid volgen na het voltooien van hun afstudeeropdracht de masterclasses van het SCPC én maken gebruik van SCPC-begeleiding op maat.  De ‘young potential’ start als supply chain planner en wordt daarbij op de werkplek en tijdens maandelijkse masterclassses gecoacht door het SCPC. Deelnemende bedrijven betalen het SCPC een vergoeding.

Kennis en expertise van HAN en SCEX

Bedrijven profiteren niet alleen van de instroom van gekwalificeerde topstudenten, maar krijgen bovendien toegang tot kennis en expertise van HAN en SCEX, kunnen cases en opdrachten inbrengen en worden uitgenodigd voor alle evenementen en kennissessies die worden georganiseerd.

De minor Supply Chain Planning van het SCPC is gestart in het schooljaar 2018-2019 met meer dan 10 studenten, die met succes het werkveld zijn betreden. De tweede lichting heeft de minor succesvol afgesloten en is bezig met de afstudeeropdracht. Inmiddels hebben 23 studenten zich ingeschreven voor het studiejaar 2020-2021.

Nieuwe masterclasses

De nieuwe serie masterclasses start in september 2020. En voor het eerst is het mogelijk voor deelnemers buiten het SCPC om deel te nemen. Beginnende logistiek medewerkers of ervaren supply chain planners die hun kennis en vaardigheden verder willen uitbreiden zijn van harte welkom om deel te nemen aan één of meerdere van tien masterclasses.

Interesse om ook samenwerkingspartner te worden van het SCPC en daarmee een unieke kans te krijgen om beste studenten voor jouw bedrijf te werven?

Bekijk onze propositie, stuur ons een e-mail en we vertellen je graag meer over de mogelijkheden en voorwaarden.

Bedrijven die een bijdragen hebben geleverd aan het SCPC

Laatste blogs

Bekijk alle blogs

Overtuigd? Of heeft u nog vragen waar we in geloven als ketenversnellers. In de nieuwsbrief krijgt u antwoorden en blikken we vooruit wat ons beweegt.

In Suppleye vindt u alles over de laatste trends en ontwikkelingen in de vorm van artikelen, columns, handige checklists en nog veel meer. Welke categorie is voor u interessant? Als u niks wilt missen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn.

Inschrijven