Problemen in de logistieke keten

De kern van het werk van SCEX bestaat uit het oplossen van problemen in de logistieke keten. We bieden een mix van activiteiten en de specifieke situatie bij de opdrachtgever bepaalt onze inzet. Een standaardoplossing komt vrijwel nooit voor want elke situatie is uniek. Wel zit er grote analogie in het type uitdagingen waarmee bedrijven in de supply chain te maken hebben. Daar hebben we een set van oplossingen voor ontwikkeld die we makkelijk kunnen aanpassen aan de gesignaleerde problematiek. Gestandaardiseerd maatwerk noemen we dat.

Bedrijfsprocessen optimaliseren

We bieden oplossingen voor zowel korte als lange termijn waarbij het altijd onze ambitie is om voor onze opdrachtgever blijvende verbeteringen te realiseren. Onze aanpak kenmerkt zich door een hoge dosis pragmatisme en realiteitszin en we worden graag heel concreet. Voor dikke rapporten is SCEX niet het aangewezen bureau.

Onze Quick Scan

Veel van onze opdrachten starten we met een Quick Scan waarbij we volgens een vast stramien en binnen een kort tijdsbestek een gestructureerde analyse maken van een situatie bij de klant. Zo’n scan resulteert dan in een actieplan waarbij we samen met de opdrachtgever vaststellen wat de prioriteit en volgorde van de acties is die we gaan ondernemen om te komen tot verbeteringen.

Dat kan bijvoorbeeld leiden tot een adviestraject, de inzet van een interim-manager, projectmanagement of het ontwikkelen en begeleiden van een transformatieprogramma. In onze gereedschapskist zijn onder meer energieke business games, handige softwaretools en thematische workshops te vinden. Allemaal gericht op zaken als het optimaliseren van processen, het stroomlijnen van ketens, het vergroten van vakmanschap, het verbeteren van kwaliteit en het verhogen van betrouwbaarheid en service-levels. Meer rendement uit de keten dus.

We make you deliver

Wat we doen blogs

Meer Wat we doen blogs