Rituals blij met nieuw B2C DC en met SCEX

In de logistieke keten van Rituals zijn schaalbaarheid, wendbaarheid en flexibiliteit sleutelwoorden. In de afgelopen periode was dat in extreme mate het geval. Als gevolg van de Corona-problematiek steeg de online omzet fors en werd het B2C distributiecentrum van Rituals bij Arvato Supply Chain Solutions geconfronteerd met een extreme volumegroei. Omdat in het najaar van 2019 door Arvato een nieuw gemechaniseerd DC in gebruik werd genomen, kon er snel worden opgeschaald en kon het sterk gestegen aantal orderregels elke dag opnieuw uitstekend verwerkt worden. Bij SCEX zijn we er trots op dat we een belangrijke bijdrage hebben kunnen leveren aan de realisatie van dit project. En dat we daar onlangs nogmaals de complimenten van Rituals voor kregen.

Gemechaniseerde oplossing Rituals B2C

In het najaar van 2019 werd bij Arvato Supply Chain Solutions in Gennep een nieuw B2C DC voor Rituals in gebruik genomen. Dit DC is in belangrijke mate gemechaniseerd met o.a. één van de grotere AutoStore opslagsystemen van Europa en een automatisch dozenopzet en -sluitsysteem. Het ontwerp waarin de opslag van gevaarlijke stoffen in het volledig geautomatiseerde systeem is geïntegreerd is uniek in de wereld. De AutoStore heeft een opslagcapaciteit van 30.000 bins met 36 robots en is ontworpen om de online groei van Rituals te faciliteren. En deze groei kwam als gevolg van de Coronacrisis dus veel sneller dan verwacht. De capaciteit kan met een aantal snel te realiseren aanpassingen worden opgevoerd naar 25.000 orders per dag.

SCEX heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van dit concept. Samen met engineers en logistieke specialisten van Arvato en Rituals hebben we in het afgelopen jaar gewerkt aan een passende oplossing die voldoende schaalbaarheid en flexibiliteit biedt en er tegelijkertijd voor zorgt dat de logistieke kosten voor Rituals op een concurrerend niveau blijven. Onze rol bestond naast engineering en projectmanagement ook uit het begeleiden van de contractonderhandelingen tussen Arvato en Rituals.

En het is dan natuurlijk een geweldig compliment als je als SCEX van Rituals te horen krijgt hoe blij ze in de huidige tijden zijn met de oplossing die is gerealiseerd. Een paar weken kreeg Ruurd namelijk een telefoontje van Marcel van Groningen, de CPO van Rituals en onze opdrachtgever in het project. Marcel wilde nogmaals laten weten hoeveel plezier Rituals nu dagelijks beleeft aan de gerealiseerde oplossing en hoe tevreden hij is met de rol die SCEX daarin heeft gespeeld. Daar doen we het voor bij SCEX. Ondertussen is de CEO Raymond Cloosterman ook erg enthousiast en heeft een persoonlijke videoboodschap gemaakt voor alle medewerkers van Rituals om te laten zien hoe de processen in het B2C DC bij Arvato zijn georganiseerd. Worden wij toch stiekem ook best trots van.

Deze korte video geeft je een impressie van het DC:
Video

Gerelateerde blogs

Bekijk alle blogs

Overtuigd? Of heeft u nog vragen waar we in geloven als ketenversnellers. In de nieuwsbrief krijgt u antwoorden en blikken we vooruit wat ons beweegt.

In Suppleye vindt u alles over de laatste trends en ontwikkelingen in de vorm van artikelen, columns, handige checklists en nog veel meer. Welke categorie is voor u interessant? Als u niks wilt missen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn.

Inschrijven